Cluj: Finlandezul beat, care a omorât o femeie pe Romul Ladea și a fugit, reținut cu ajutorul unui tânăr curajos


Cetățeanul finlandez care a urmat beat la volan și a lovit o femeie pe strada Romul Ladea a fost reținut pentru 24 de ore. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei si conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal”,  precizează Poliția Cluj.

Accidentul s-a produs vineri seara. Șoferul a intrat pe trotuar și a lovit o femeie de 45 de ani, după care a fugit. ”S-a auzit bubuitura si au iesit oamenii din case, dar pe drum nu era nimeni”, a spus un clujean care locuiește în zonă.

Noroc ca exista oameni cu spirit civic… A fost urmărit de un tip care s-a prins că ceva nu e în regulă cu mașina și l-a urmărit până acasă anuntand Poliția...pentru mine, omul ăla e un erou! Era un tanar dar extrem de curajos! Sper să citească acest post și să știe ca e un erou!”, a transmis un martor, pe Info Trafic jud. Cluj.

Anchetatorii spun că cetățean finlandez, care se deplasa pe strada Romul Ladea, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe trotuar, unde a surprins si accidentat o femeie în vârstă de 45 de ani, din Cluj-Napoca.

În urma evenimentului, din nefericire, a rezultat decesul  femeii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0.97 mg/l alcoool pur în aerul expirat.

Comentarii Facebook