Duminica 10 Decembrie

Un tânăr care a ieșit dintr-un centru de plasament NU găsește chirie în Cluj pentru că are nevoie de contract! Robert: Nu vor să se „amestece cu statul”


Robert are 23 de ani și este student la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj. Până acum a locuit la un centru de plasament, însă a venit timpul să stea „pe propriile picioare”. Problema e că Robert nu-și găsește un loc în „orașul de 5 stele”, în pofida faptului că vrea să-și achite chiria ca oricare alt cetățean. Diferența între el și alți chiriași din Cluj? Tânărul are nevoie de un contract de închiriere înregistrat la ANAF, altfel nu poate beneficia de subvenționarea chiriei de către Primăria Cluj.

După mai multe tentative eșuate de a obține o chirie cu un contract de închiriere înregistrat la ANAF, în jungla imobiliară din Cluj, Robert a decis să apeleze la ajutorul oamenilor. Tânărul a publicat și un anunț pe pagina sa de Facebook, în care îi roagă pe clujeni respectuos, să-l ajute cu identificarea unui proprietar care ar fi de acord să semneze un contract de închiriere. 

Bună ziua, 

Mă numesc Robert, am 23 de ani și sunt student la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj. 

Menționez faptul că am locuit la centru de plasament și săptămâna trecută am ieși din centru, sunt pe propriile picioare. Primăria Cluj, prin DASM, are un proiect care subvenționează chiria, adică care plătește timp de trei ani de zile chiria tinerilor care au ieșit din centrele de plasament cu scopul de a-i integra mai bine social. 

Am încercat să discut cu mai mulți proprietari despre acest proiect, însă nu au fost de acord pentru că presupune să fie înregistrat contractul de închiriere la ANAF, extras CF a imobilului, cont bancar unde să vireze banii pentru chirie din partea primărie Cluj lunar și  copie după buletin. Mulți când au auzit acest lucru nu au fost de acord pentru că nu doresc să se ,,amestece cu statul”. 

Vă cer sprijin în mod respectuos, dacă cunoasteti un proprietar în Cluj unde sa fie de acord să-i se plăteasca chiria de catre Primaria Cluj și să dea actele necesare pentru a trimite lunar banutii. Bugetul maxim: 1850 de lei - chiria și cheltuielile. 

Caut în zona Gruia, Gheorgheni, Grigorescu.. 

Număr de telefon: 0744182559. 

Vă mulțumesc, anticipat!”, a transmis Robert Isztoica. 

România are cel mai mare număr de copii în grija statului din UE

În anul 2022, România avea aproape 50.000 de copii în sistemul de protecţie. Doar 5.000 aveau însă dosarele finalizate și puteau fi adoptați. Însă nici pentru ei nu sunt suficienți doritori, pentru că numai 3.000 de români sunt atestaţi pentru adopţie. Voluntarii care luptă pentru drepturile lor spun că legea adopției nu îi avantajează nici pe cei care vor să adopte, nici pe copiii care își doresc o familie. Din această cauză, țara noastră are cel mai mare număr de copii în grija statului din Uniunea Europeană. Mulți dintre ei fug din centrele de plasament și ajung în stradă unde nu îi mai caută nimeni.

Comentarii Facebook