Ninsori şi viscol la CLUJ. Cum arată PROGNOZA meteorologilor

 

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că, în perioada 18 ianuarie - 19 ianuarie, se instituie la nivelul judeţului Cluj Codul Galben, fenomenele vizate constând în ninsori, intensificări ale vântului şi viscol.

 

Avertizarea este valabilă in intervalul 18 ianuari, ora 18.00 - 19 ianuarie, ora 15.00.

 

În noaptea de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă va ninge în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, Moldova şi nordul Olteniei şi al Munteniei. Vântul va continua să sufle tare la munte (peste 90 km/h) şi va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-60 km/h îndeosebi în Banat, Crişana şi Moldova, viscolind şi spulberând zăpada”, se arată într-o informare a meteorologilor.

 

Instituţia Prefectului solicită autorităţilor publice locale din judeţul Cluj să dispună măsurile adecvate, orice evenimente/situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice - blocări de drumuri publice, căi de acces, întreruperi în alimentarea cu energie electrică, energie termică, gaze naturale, apă potabilă, etc. din comunităţile locale trebuie aduse la cunoştiinţă Instituţiei Prefectului- judeţul Cluj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” Cluj, în timp real, pentru a se putea interveni în rezolvarea problemelor apărute, în cazul în care mijlocale proprii de intervenţie sunt insuficiente.

 

Numerele de telefon/fax la care cetăţenii şi autorităţile publice locale pot transmite informaţii sunt: 0264-594.276 / 0264-594.799 pentru Instituţia Prefectului-judeţul Cluj şi 0264-591.255 / 0264-593873 sau 982 pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” Cluj.

Comentarii Facebook