Parking pe strada Victor Babeș, în locul mall -ului Akademia Center - VIDEO

 

În locul proiectului Akademia Center de pe strada Victor Babeș, Consiliul Județean Cluj vrea să ridice un parking supraetajat pentru pacienții care vin la clinicile clujene.


Akademia Center ar fi trebuit să fie construit încă din 2011, dar firma Nisco Invest a dat faliment, iar terenul acordat gratuit de Consiliul Județean Cluj în 2007 a revenit acestei instituții.


Condițiile contractuale nu s-au îndeplinit. Firma a intrat în faliment. Practic acum terenul a reintrat în posesia Consiliului Județean Cluj. Am avut deja discuții cu domnul rector Irimie (n.red. rectorul UMF Cluj) pentru ca împreună cu dânșii să facem o clădire care să fie funcțională pentru universitate, cu cămin și spații pentru studenți. Pe mine mă interesează spațiul de parcare.


Vom descongestiona întreaga zonă, cu o parcare de câteva sute de loturi. Aceasta este o noutate și vine în avantajul celor care vin la clinicile din acea zonă”, a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.


Akademia Center a primit autorizația de construcție la finele anului 2007, beneficiarul fiind dezvoltatorul Nisco Invest. Firma a avut probleme, în 2009, din cauza crizei financiare, iar de atunci șantierul de pe strada Victor Babeș a fost abandonat.


Akademia Center ar fi urmat să se întindă pe 41.000 de metri patrați și să aibă o parcare subterană cu 322 de locuri.

Comentarii Facebook