Mitropolitul Andrei: La Dej ar mai fi nevoie de 10-15 biserici


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a sfintit piatra de temelie a unei biserici care urmeaza sa fie construita pestrada Crangului, din Dej.

IPS Andrei a sfintit piatra de temelie a bisericii "Sf. Ierarh Nectarie" in cadrul unei slujbe la care au mai participat 14 preoti. Slujbele vor fi oficiate la o micuta capela alaturata si vor fi celebrate de parintele Ionut Buftea, venit din Muntii Apuseni, scrie dejeanul.ro.

O alta biserica este ridicata in cartierul Dej-Triaj, cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Mina". IPS Andrei a afirmat ca sunt prea putine locasuri de cult in Dej, in comparatie cu marimea orasului.

"In primul rand, prin construirea acestei biserici, s-a deschis inca o poarta in ceruri. Voi spune un lucru foarte realist si obiectiv. Dejul este un oras ca marime, ca Reghinul, de pilda. Ei, in Reghin sunt 12 biserici, in Dej pana acum erau 3-4. Eu cred ca inca mai e nevoie de biserici in Dej. Nu ne vom apuca sa facem 10-15 biserici, cate ar fi necesare, dar 3, de ce sa nu facem?", a declarat IPS Andrei.

 

Mitropolitul Clujului este prezent de la ora 18.00 la Manastirea Nicula la slujbele depidate sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.

 

Vezi si...

Credinciosii se tarasc in genunchi si pe coate in jurul bisericii de lemn de la Nicula. Oamenii au facut o noapte alba VIDEO si FOTO

Staretul Manastirii Nicula, despre credinciosii care se tarasc pe coate: "Se antreneaza ca sportivii" VIDEO

Comentarii Facebook