Credinciosii se tarasc in genunchi si pe coate in jurul bisericii de lemn de la Nicula. Oamenii au facut o noapte alba VIDEO si FOTO

 

Mii de credinciosi s-au strans deja la Manastirea de la Nicula pentru sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august. Oamenii au inceput sa vina inca de vineri, dar marea masa de pelerini este asteptata duminica si luni dimineata.

 

Asa cum cere traditia de la Nicula, credinciosii au stat atat sambata, cat si azi-noapte la coada pentru a intra in biserica principala unde se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. "Am venit de departe, tocmai de la Iasi. Am auzit ca aceasta icoana are puteri si am venit sa ma rog pentru sanatatea mea. Am o boala si sper sa o inving cu ajutorul Maicutei", a spus Ana Lipan.

 

Pelerinii care vor sa faca penitenta se strang la biserica din lemn, din curtea manastirii, pe care o inconjoara in genunchi si pe coate de cat mai multe ori. "Nu e greu sa stau in genunghi. Ma rog pentru fiica mea si nepotica mea ca sa aiba sanatate", a spus un credincios, care sustine ca acest obicei este unul crestin.

 

"Sunt cateva mii de pelerini veniti cu corturile din toata tara. Noi ne pregatim de circa o luna de zile. Ne bucura ca credinciosii vin catre Dumnezeu si catre Maica Domnului si ca isi fac timp macar o anumita perioada din an si pentru cele spirituale. Aici la Nicula se respira spiritual, este hrana din belsug spiritual. In sensul asta ne-am pregatit. Inca de vineri seara a inceput un program special pentru hramul manastirii. In noaptea de sambata spre duminica a avut loc o priveghere pana noaptea tarziu. Ajunul sarbatorii este duminica. Incepem cu sfanta liturghie si la ora 17.00 vom primi soborul de ierarhi, cinci episcopi in frunte cu mitropolitul Andrei", a spus preotul Andrei Coroian, staretul Manastirii Nicula.

 

Slujba principala a sarbatorii va avea loc luni, 15 august, iar la final zecile de mii de credinciosi vor fi serviti cu circa 20.000 de sarmale pregatite la Manastirea Nicula.

Comentarii Facebook