Staretul Manastirii Nicula, despre credinciosii care se tarasc pe coate: "Se antreneaza ca sportivii" VIDEO


Staretul Manastirii Nicula, preotul Andrei Coroian, a explicat semnificatia ritualului de penitenta pe care il fac in fiecare an credinciosii care se trarasc in genunchi si pe coate in jurul bisericii de lemn de la Nicula.

"Oamenii vin si se apropie de Dumnezeu. Omul este facut sa traiasca cu Dumnezeu intr-o stare de har si de fericire, dar noi, din pacate, nu-i dam fericirea lui Dumnezeu, pana cand traim numai dupa ce o pierdem. Ca sa o redobandim facem penitenta. Si in viata crestina e ca si in viata sportiva. Ca sa fii campion mondial trebuie sa faci milioane de ore de antrenament si orice alt lucru de performanta. Noi prin rugaciune redobandim ceea ce am pierdut: dorinta si bucuria de a trai pe care o risipesti in lumea larga", a explicat staretul Manastirii Nicula.

Preotul Andrei Coroian a mai spus ca pelerinii vin la manastire si in alte zile din an pentru a se ruga si pentru a face penitenta. "Eu vad si noaptea de la 3.00 de pe balcon, credinciosi care vin si se roaga in orice zi din an, vara sau iarna. Li se implinesc rugaciunile. Un antrenament serios in ceva, munca serioasa e cheia succesului", a mai spus preotul Coroian.

 

Vezi si...

Credinciosii se tarasc in genunghi si pe coate in jurul bisericii de lemn de la Niculae. Oamenii au facut o noapte alba VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook