Mesaj plin de durere după ce un student de la UBB Cluj a murit înaintea unui examen


Studenții clujeni sunt șocați de dispariția tânărului de 18 ani de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, care a făcut infarct înainte de examen.

"E posibil ca toată lumea să fi auzit de cazul colegului nostru de la Universitatea Babeș-Bolyai, nu vreau să fac un tam-tam din acest eveniment regretabil. 

Student mort la UBB înainte de un examen online

Mi-aș dori să atrag atenția tuturor cadrelor didactice, studenților și tuturor celor care au legătură cu mediul academic. Suntem oameni! Profesori, studenți, elevi. Suntem toți parte a unui sistem care te presează până la limită, care te face să te îndoiești de tine mai mult decât să te încurajeze. 

E o perioadă dificilă, complicată și grea! Ne axăm pe rezultate și ne împingem până la ultima picătură de putere, fiind presați și de alte probleme.

Ne e dor de colegi, ne e dor de îmbrățișări, strângeri de mână și oameni. E uman. Vă rog să aveți în vedere, domnilor profesori, că suntem și noi, studenții, în aceeași categorie ca dumneavoastră. 

Și noi stăm în fața aceluiași monitor și încercăm să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a mulțumi, pentru că doar despre asta e vorba. Într-un sistem care ar trebui să te încurajeze să treci peste aceste perioade dificile dar care, în realitate, distruge fiecare părticică din tine. 

Suntem într-o țară unde starea emoțională este tratată în glumă, deși, în teorie, avem oameni pregătiți să ne ajute. Practica, ne omoară, ca de obicei.

E ok să plângi! E ok să te descarci! E ok să greșești! Nu vă dați peste cap pentru o notă, vă implor!

Vă implor să fiți oameni, să fim oameni! 

Vă implor să contemplați la situația asta, pentru că ne e greu. 

Dacă ești student, întreabă-ți colegii cum sunt! Dacă ești profesor, întreabă-ți studenții cum sunt! 

Profesor, elev sau student, suntem împreună, nu uitați asta! 

E mare păcat că ne-am obișnuit cu tragediile ca să ne dăm seama că avem lacune mari, peste tot.

Sincere condoleanțe pentru studentul de la Cluj! Unul dintre noi a cedat și ne doare!”, a transmis Alex Stoica, student la ”Poli”.

Comentarii Facebook