Profesorii din Cluj nu se pot vaccina la școală: ”M-au trimis la Aleșd, la 115 km”


Liderul Sindicatului din Învățământul Clujean, Lucia Cojocaru, s-a trezit că este trimisă să se vaccineze la 115 kilometri de Cluj-Napoca.  

Lucia Cojocaru a explicat pentru Știri de Cluj că, deși Ministerul și Guvernul susțin că profesorii sunt o grupă prioritară pentru vaccinare, ei nu se pot vaccina, din cauza lipsei de doze.

Am centru de vaccinare la școală și mi se spune să merg la Aleșd. Nu mi se pare normală această migrație. Ni se spune că suntem o prioritate, iar apoi că nu sunt doze”, a spus aceasta.

Astfel, profesorii care doresc să se vaccineze nu par să reprezinte o prioritate pentru autorități, cu toate că ministrul Educației Sorin Cîmpeanu își dorește reîntoarcerea la școală din 8 februarie.

Liderul sindicatului profesorilor din Cluj a precizat că profesorii ar trebui să fie vaccinați cât mai repede dacă școala va începe în 8 februarie și să nu fie nevoiți să se deplaseze în alte localități, din moment ce au centre de vaccinare poate chiar în școlile în care predau.

În județul Cluj, mai puțin de jumătate dintre angajații școlilor sunt de acord să se vaccineze. Lucia Cojocaru spune că în principal este vorba de faptul că profesorilor nu li s-a explicat bine situația.

Comentarii Facebook