Miercuri 24 Aprilie

Reacții naționale după ce un student de la UBB Cluj a murit înainte de un examen online


Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) deplânge dispariția studentului clujean care a făcut infarct înaintea unui examen online.

Cei de la ANOSR atrag atenția asupra lipsei unei strategii pentru asigurarea sănătății mintale a studenților, afectați foarte tare de actuala situație. 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă regretul profund față de decesul colegului din Cluj-Napoca, student la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Acesta s-a stins din viață în decursul zilei de 18 ianuarie, în urma unui infarct care s-ar fi produs înainte de începerea unui examen.

Din nefericire, tragediile, cum este cea de ieri, ne amintesc încă o dată de lipsa unor strategii și a unor acțiuni coordonate la nivel național și la nivel universitar în ceea ce privește sănătatea mintală a studenților, deși multe țări oferă exemple de bună practică. 

Mesaj plin de durere după ce un student de la UBB Cluj a murit înaintea unui examen

Este acută nevoia oferirii de sprijin psihologic studenților care se confruntă cu diferite probleme personale, împreună cu o schimbare de paradigmă în ceea ce privește „starea de bine” a studentului. 

Decalajele de învățare și problemele cu care se confruntă în general studenții pot fi depășite doar prin înțelegerea și colaborarea studenților și a cadrelor didactice, iar dialogul, sprijinul individualizat și flexibilitatea sunt esențiale în această perioadă. Este momentul să conștientizăm cu adevărat că sănătatea mintală reprezintă o reală problemă în educația românească, că nu avem în continuare un învățământ centrat pe student și nevoile sale, iar măsurile întârzie să apară. 

Toate acestea nu pot, în schimb, întoarce evenimentul tragic produs ieri și alunga durerea încercată de cei dragi. Transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați!”, spun cei de la ANOSR.

Comentarii Facebook