Mere de 1,2 milioane de lei pentru elevii din judetul Cluj. Banii provin de la Uniunea Europeana

Din luna noiembrie, peste 45.000 de elevi din judetul Cluj vor primi mere la scoala. Valoarea totala a programului depaseste 1,2 milioane de lei.

 

Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli va fi sustinut financiar din fonduri ale Uniunii Europene, obtinute prin intermediul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Cluj. Banii vor fi platiti de Consiliul Judetean din sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata si vor fi recuperate de la APIA.

 

Pentru anul scolar 2010-2011, costurile totale ale programului depasesc 1,2 milioane de lei. Fiecare dintre cei peste 45.000 de elevi va primi cate un mar in valoare de 0,3 lei.

 

"Prin reusita obtinerii de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana necesare finantarii acestui program, institutia noastra a reusit sa degreveze bugetul de o cheltuiala importanta, sumele de bani astfel economisite putand fi folosite pentru implementarea altor proiecte prioritare care asteapta finantare", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Si pentru programul Laptele si Cornul, Consiliul Judetean a obtinut, tot prin intermediul APIA, o parte de finantare din fonduri nerambursabile.

Comentarii Facebook