Lista tuturor județelor în care e OBLGATORIU să fie purtată masca de protecție în spațiile deschise

Aproape jumătate dintre județele din țară au decis implementarea măsurii de obligativitate a purtării măștii de protecție și în spațiile publice. 

Astfel, în Argeș, Giurgiu și Teleorman, terasele pot funcționa până la ora 23:00, iar evenimentele se pot organiza tot până la aceeași oră. 

Luni, măsura ar putea intra în vigoare și în București, în zona pietonală a Centrului Vechi, cu excepția teraselor. 

Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj analizează, de asemenea, implementarea acestei măsuri, cel mai probabil urmând să facă un acest sens la începutul săptămânii.

Iată care sunt județele î care e obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise:

ARAD - Obligativitatea purtării măștii de protecție a intrat în vigoare pe 1 august și se aplică tuturor persoanelor, cu excepția copiilor sub cinci ani.

Masca este obigatorie în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc, în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, în stațiile mijloacelor de transport în comun, la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, pe toată perioada stării de alertă. 

ARGEȘ - Obligativitatea purtării măștii de protecție a intrat în vigoare pe 30 iulie și nu se aplică în cazul copiilor sub cinci ani.

Masca este obligatorie în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă.

Programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22:00, de luni până vineri, şi până la ora 23:00 în zilele de sâmbătă şi duminică. Administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări etc) trebuie să reducă desfăşurarea evenimentului până la ora 22:00, de luni până vineri, şi până la ora 23:00, sâmbătă şi duminică. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacţiunile fizice de tip joc sau dans, atunci când nu se poate păstra distanţa fizică. 

BOTOȘANI - Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele în spaţiile publice deschise din 1 august. Este vorba despre pieţele agroalimentare, târguri, oboare, târgurile auto, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, tramvai şi peroane CF) și zonele unde se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje. 

BRAȘOV - Din 1 august s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, la toate evenimentele de orice natură unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, atât în interior, cât și în exterior, pe arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

BUZĂU - Obligativitatea purtării măştii de protecție în cazul persoanelor cu vârsta de peste 5 ani, aflate în spațiile publice deschise, este valabilă de pe 1 august în toate piețele, târgurile organizate în oraș și în comunele județului, stațiile de autobuz, peroanele gării, piețele publice, amfiteatrele și alte zone publice în care se desfășoară serbări sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, alte spații publice în care s-ar putea produce aglomerație (curțile bisericilor, intrarea într-o instituție publică)

CĂLĂRAȘI - Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise precum pieţe, târguri, oboare și parcuri este obligatorie din 1 august.

CONSTANȚA - Masca este obligatorie în spațiile deschise din 1 august în zonele de promenadă din staţiunile turistice, în intervalul orar 18:00-24:00, în zonele tradiţionale unde se creează aglomerări, esplanadele din Eforie, Mamaia Năvodari, Costineşti sau Constanţa.

DÂMBOVIȚA - Purtarea măştii este obligatorie din 30 iulie în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri şi oboare. Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de spaţii trebuie să poarte și mănuși de protecție.

GALAȚI - Purtarea măştii este obligatorie din 1 august, în anumite intervale orare. Pe faleza Dunării, între orele 16:00 şi 23:00, gălăţenii sunt obligaţi să poarta masca şi în aer liber pe Faleza inferioară şi superioară a Dunării, Promenada blocurilor P1 - P12 şi Potcoava de Aur, în staţiile de autobuz, în parcuri, pe străzile aglomerate din municipiu: pe strada Brăilei din cartierele Ţiglina I, Micro 19 şi Micro 18, în pieţele din Ţiglina I, Micro 17, Micro 19 şi Micro 39, în Piaţa Centrală şi în Piaţa Basarabiei, se pot face cumpărături doar cu masca pe faţă de la ora 07:00 la 18.00, în Talciocul de pe Drumul de Centură.

GIURGIU - Obligativitatea purtării măştii de protecţie este în vigoare din 1 august pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, precum faleze, pieţe deschise, târguri, oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă

Au fost interzise comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate din exterior, în intervalul orar 23:00 - 06:00.

GORJ - Obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi păstrarea distanţării au intrat în vigoare pe 1 august pentru toate persoanele prezente în pieţe și parcările din apropierea pieţelor, staţiile mijloacelor de transport în comun, zonele de promenadă - zona de centru şi parcurile din municipiul Târgu-Jiu şi din oraşele/comunele din judeţul Gorj. A fost adoptată și suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase.

IAȘI - Obligativitatea purtării măștii de protecție este valabilă din 1 august pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului.

PRAHOVA - Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise este obligatorie din 1 august în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane etc), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare 07:00-11:00 şi 15:00-23:00.

SATU MARE - Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, respectiv în piețele și târgurile din județ, a intrat în vigoare pe 1 august.

TELEORMAN - Obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise și în spațiile deschise în care există aglomerări de persoane a intrat în vigoare pe 31 iulie și vizează piețe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, stații de autobuz, gări, autogări, parcuri, alte spații deschise unde se formează grupuri mai mari de trei persoane.

Programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri și cazinouri s-a redus până la ora 22:00, în cursul săptămânii, și până la ora 23:00, în zilele de sâmbătă și duminică. De asemenea, administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) trebuie să reducă durata evenimentului până la ora 22:00, în cursul săptămânii, și până la ora 23.00, în zilele de sâmbătă și duminică. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc, dans. Se recomandă desfășurarea activităților religioase în aer liber.

VÂLCEA - Purtarea măştii de protecţie este obligatorie din 1 august şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul,în târguri, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun 

VRANCEA - Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie din 3 august în spaţiile deschise aglomerate, în pieţele agroalimentare, oboare, târguri, talciocuri, pieţe, piaţete, grădini publice, parcuri, zone de agrement, în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, staţiile CFR, pe peroane şi în autogări, în parcările magazinelor şi spaţiilor comerciale, supermarketuri şi hipermarketuri, în curţi ale lăcaşurilor de cult şi la procesiunile religioase, respectiv înmormântări sau pelerinaje.

Comentarii Facebook