S-a blocat iarăși bariera de pe Tăietura Turcului! Evitați zona - VIDEO


Bariera la trecerea de la nivel cu calea ferată de pe Tăietura Turcului s-a blocat din nou vineri aseara, iar șoferii s-au trezit blocați în trafic. 

La fața locului au fost trimiși doi agenți de circulație care au dirijat cum au putut mai bine circulația. Traficul se derula greu pentru că una dintre bariere nu se mai ridica și trebuie ocolită.

Problema în acea zonă ar fi trebuit rezolvată cu un pasaj, dar Primăria Cluj-Napoca a renunțat să îl mai fac avînd promisiunea că pasajul va fi reralizat din fonduri europene de Ministerul Transporturilor.

Șoferii vor mai trebui să aștepte mult și bine pentru a fi construit pasajul rutier de la Tăietura Turcului. Emil Boc a promis că îl face Primăria, dar apoi a spus că este prea scump și îl face Ministerul Transporturilor, din banii europeni alocați pentru modernizarea și electrificarea liniei de cale ferată Cluj - Oradea - Episcopia Bihorului, un proiect de 7,3 miliarde de lei. Problema este că acest proiect nu a fost nici măcar licitat, astfel că vor mai trece ani de zile până când lucrurile vor intra în normalitate pe Tăietura Turcului. 

În 14 februarie 2020, la Cluj-Napoca, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat cu primarii din Cluj-Napoca și Oradea un acord pentru a aviza cât mai repede actele pentru demararea lucrărilor la proiectul de electrificare și reabilitare a căii ferate Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihorului. De atunci nu s-a mișcat un deget.

Clujul va fi legat de Vest pe calea ferată. Vom circula în medie cu 160 km/h, Pasajul de la Tăietura Turcului e bonus pentru Cluj


Comentarii Facebook