Laptele, alimentul MIRACULOS: Accelerează slăbitul si ne ajută să creștem un centimetru pe an VIDEO


Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit în emisiunea Știri de Cluj LIVE că laptele este un aliment miraculos, care accelerează slăbitul și îi ajută pe adolescenți să crească, chiar și cu un centimetru în plus pe an.

Acest calciu din lapte nu numai că ne întărește imunitatea și sănătatea, dar accelerează slăbitul. Dacă tot suntem în perioadă de vară și toată lumea vrea slăbit peste noapte, pot să vă spun că a consuma produse lactate slabe este un lucru indicat. Calciul din produsele lactate se leagă de grăsimile din tubul digestiv, le saponifică, și din cauza aceasta toate grăsimile din dietă nu vor mai fi absorbite. Deci, în concluzie, laptele este mai natural decât anumite preparate farmaceutice de pe piață, care reduc absorbția grăsimilor și vom slăbi cu 30% mai mult. La aceeași rație calorică de 1000 de calorii, a consuma produse lactate duce la o slăbire spectaculoasă cu 30% mai mare, deci este un lucru pe care acum, ca și sezon când toată lumea vrea să meargă la plajă, ar trebui scris mare ca slogan: Nicio masă fără lapte”, a dezvaluit Mihaela Bilic.

Ea a spus că laptele are un efect miraculos și, dacă este consumat de tinerii aflași în pubertate, ajută la dezvoltarea în înălțime.

Laptele ne ajută să creștem în înălțime. Nu s-a știut până acum că, dacă în pubertate și până în adolescență, bei 3 pahare de lapte pe zi, ai șansa indiferent de mostenirea ta genetică să crești cam un centimetru pe an mai mult. Lucru care este uluitor din punct de vedere medical. Nimic nu te poate face să crești mai înalt decât ești tu programat genetic”, a mai spus Bilic.

Ea a spus că până la vârsta de 35 de ani, fiecare ar trebui să cănsume minim doua pahare de lapte pe zi.

La capitolul lapte, vreau să vă spun că are beneficii în tot ceea ce înseamnă calciul pentru sistemul osos, vitamine, normalizarea tensiunii arteriale până la copii și la gravide, ca să nu mai vorbim de persoanele hipertensive, tot ce înseamnă liniște și stres înlăturat, fiind singurul aliment care are toate mineralele vitale la un loc și sunt foarte eficient de absorbit de organism. Eu aș spune că laptele, spre deosebire de băuturile răcoritoare, este cel mai bun lichid de hidratare și de remineralizare, mai ales în cazul sportivilor. A consuma lapte cu 1% grăsime după ce facem sport ne aduce și lichidul, dar si aceste minerale care se absorb din lapte și sunt asimilate de organism.

Laptele cu 0,1% grăsime, pentru tinerele care țin la siluetă, trebuie consumat pe post de apă, pentră că, dacă până la 35 de ani nu am consumat produse lactate, este ca și la bancă când nu ți-ai adunat bani. După această vârstă, nu mai putem să recuperăm calciul pe care nu l-am depozitat la timp. Putem numai să acoperim pierderile”, a mai subliniat Mihaela Bilic.

 

Vezi AICI întreaga emisiune și alte sfaturi ale Mihaelei Bilic.

Comentarii Facebook