Cât vin si câtă bere beți pe zi? VEZI care este doza indicată și cât de periculos e abuzul VIDEO


Două pahare de vin și două beri sunt dozele recomandate de consum în momentul în care ieșiți pe terasă sau mergeți la o petrecere. Mai mult este dăunător organismului.

Alcoolul consumat în cantități mici nu are cum să facă rău. Nu există carte de nutriție în care să nu se scrie că alcoolul este toxic pentru toate celulele vii. Nu avem cum să îl absolvim de acest lucru, dar contează doza.

Pe perioada vacanțelor suntem mai relaxați, ieșim pe terasă și nu o să bem un pahar cu lapte. Dar, atâta timp cât ne vom rezuma la un pahar, maxim doua de alcool, nu vom avea parte decât beneficiile din el. Trebuie să evităm alcoolul tare, care este concentrat. Deci nu tărie! Vorbim strict de vin, în care avem acei fitonutrienți, acei antioxidanți, care vin din struguri și care sunt benefice ca și protecție cardio-vasculară. Fluidifică sângele, scade riscul de coagulare si de formare de cheaguri, deci de infarct. Stropul ăla de alcool elimină inhibiția, dar numai la unu, maxim doua pahare. În momentul în care depășim această doză, nu trebuie să uităm că alcoolul este toxic și blochează de la vedere, la vorbire și transmisia impulsurilor nervoase.

Berea și alcoolul nu hidratează. Este scos din organism prin urină. Ficatul nu mai are altă prioritate, decât să îl scoată din organism. Dacă beți, trebuie să consumați si apă.

În cazul berii, în țăriele mari consumatoare de bere limita este de 5 beri pe zi. Mie mi se pare foarte mult. Să nu uităm că berea este făcută din cereale care sunt fermentate. Poate ține loc și de mâncare, dar prin fermentare se produc niște substanțe asemănătoare cu estrogenii femini, așa că domnilor când ajungeți să beți cinci beri pe zi vă scade potența și faceți burtă”, a explicat Mihaela Bilic, în emisiunea Stiri de Cluj LIVE.

 

Câte cafele beți pe zi? Mihaela Bilic susține că băutura este sănătoasă și cu lapte e ideală VIDEO

Laptele, alimentul MIRACULOS: Accelerează slăbitul si ne ajută să creștem un centimetru pe an VIDEO

Comentarii Facebook