Sucurile răcoritoare conțin 5 lingurițe de zahăr! Mihaela Bilic: Sunt o BOMBĂ calorică VIDEO

 

Nutriționistul vedetelor, Mihaela Bilic, a spus la Știri de Cluj LIVE că sucurile răcoritoare sunt extrem de periculoase pentru organism, prin conșinutul ridicat de zahăr.

 

Pe mine băuturile răcoritoare mă sperie. În momentul în care mănânci un desert conștiința ta îți trage un semnal de alarmă, însă, băuturile răcoritoare, care fie că sunt suc proaspăt de fructe, fie băutură răcoritoare carbogazoasă au cinci lingurițe de zahăr. Dacă am avea un pahar cu apă, în care avem cinci lingurițe de zahăr dizolvate, niciodată nu va fi perceput de creier ca un aliment, iar noi îl vom consuma în câteva secunde și acest aport masiv de apă cu zahăr nu are cum să fie consumat de organism si va fi depozitat ca și grăsime. Este cea mai mare capcană, mai ales în perioada aceasta de vară, când este foarte cald și avem nevoie să ne hidratăm. De foarte mult ori există persoane care confundă băuturile răcoritoare și sucurile de fructe cu apă”, a spus Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România.

Automat, noi nu trecem sucurile la categoria alimente. Sunt calorii foarte multe pe care le consumăm fără să ținem cont de ele”, a spus si Cristina Alexa, managerul clubului de sport Gimmy.

Mihaela Bilic a subliniat că un litru de suc ”îl bei fără efort într-o zi. Nici măcar nu faci efort și asta înseamnă 500 de calorii, adică jumătate din rația calorică a unei domnișoare care e subțirică și ține la siluetă. Să nu cumva să trecem cu vederea acest lucru”.

 

Medicul nutriționist a mai spus că si fresh -urile ar trebui evitate, pentru că fructul trebuie consumat întreg pentru ca creierul să îl perceapă ca și aliment.

 

Vezi AICI emisiunea Știri de Cluj LIVE și află sfaturile Mihaelei Bilic pentru o viață sănătoasă.

Comentarii Facebook