Judecătorul Cristi Dănileț a câștigat DEFINITIV procesul privind clipurile de pe TikTok. Colegii l-au ajutat cât timp a fost fără venit


Judecătorul Cristi Dănileț a câștigat un nou proces cu CSM, după excluderea sa din magistratură pentru două postări pe TikTok.

Procesul cu TikTok. După ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat este recunoscută vechime în muncă”, a scris Danileţ, într-un mesaj pe Facebook, potrivit Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că perioada în care judecătorul a fost suspendat din funcție, respectiv din decembrie 2021, să fie considerată vechime în muncă.

L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileţ într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câştigat definitiv. Prin aceasta, Cristi Danileţ e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj şi a anulat hotărârea CSM nr.1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcţie începând cu data de 13.12.2021. Ca o consecinţă, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată”, susține avocatul, potrivit sursei citate.

La finele anului 2022, Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia CSM din decembrie 2021, prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări de pe o rețea de socializare. 

Pentru două filmulețe ce țin de viață privată postate pe TikTok am fost sancționat cu excluderea. Din cele șase sancțiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deși soluția nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcție: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alți judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu și am fost lăsat fără niciun fel venituri (deși am o mamă și o fiică în întreținere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, a scris, luni, pe Facebook, Cristi Danileț.

Vezi AICI unul dintre clipurile pentru care judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură.

Comentarii Facebook