În Câmpia-Turzii, Huedin, comunele Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni, Mica și Jichișu de Jos se menține scenariul roșu COVID


În Câmpia-Turzii, Huedin, comunele Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni, Mica și Jichișu de Jos se menține scenariul roșu COVID, potrivit ultimei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj ”a reevaluat măsurile adoptate prin hotărârile anterioare, la expirarea termenului de 14 zile pentru care acestea au fost dispuse, pentru municipiul Câmpia-Turzii, orașul Huedin, comunele Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni, Mica și Jichișu de Jos. Rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile este peste pragul de 3/1000 locuitori în aceste UAT-uri, astfel că s-a hotărât menținerea măsurilor dispuse prin hotărârile anterioare, pentru încă o perioadă de 14 zile de la data expirării acestora”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Acest lucru înseamnă că școlile rămân în continuare în sistem online, localurile sunt închise în interior, fiind deshise numai terasele, iar evenimentele private (nunți, botezuri și alte evenimente) sunt interzise.

În comuna Borșa scenariul roșu a fost ridicat pentru că rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori. ”Având în vedere că  rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a scăzut sub pragul de 3/1000 locuitori în comuna Borșa, se aplică măsurile specifice pentru unitățile administrativ-teritoriale a căror rată de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 și  3/1000 locuitori, conform H.G nr. 856/2020 cu modificările și completările ulterioare”, a mai anunțat președintele CJSU, prefectul Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook