FOTO - Un vitraliu valoros de la Biserica Romano-Catolică, găsit spart duminică dimineața. Vineri s-a furat cutia milei


Duminică, 28 august, polițiștii clujeni au fost sesizați cu privire la un incident petrecut la Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Piața Unirii. Unul dintre vitraliile foarte valoroase ale bisericii a fost spart. 

Autoritățile clujene au efectuat cercetări la Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Piața Unirii, municipiul Cluj-Napoca, după ce au fost sesizate, azi dimineață, că unul dintre vitraliile bisericii a fost spart. Polițiștii au constatat că geamul a fost spart cu o bucată dintr-un stâlp metalic aruncat din exteriorul bisericii, ajungând la concluzia că nu a pătruns nimeni în interior.  

S-a deschis dosar penal pentru distrugere și se fac cercetări pentru identificarea autorilor care au spart un geam-vitraliu de la capela de sub turnul lăcașului de cult”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

vitraliu cluj.jpg

În urmă cu două zile s-a furat cutia milei

Vineri, 26 august, s-ar fi furat inclusiv cutia milei. Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Piața Unirii a fost recent sfințită după lucrări de reabilitare care au durat peste trei ani.

Turnul Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca a fost deschis pentru public şi a fost vizitat de 3.900 de persoane cu ocazia celei de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare, care a avut loc la Cluj în perioada 14-21 august. 

Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piața Centrală din Cluj-Napoca și se numără printre monumentele emblematice ale orașului.

Sursa foto: Cluj24

Comentarii Facebook