Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, JEFUITĂ de două ori într-o săptămână - FOTO


Parohul Bisericii Sfântul Mihai din Cluj-Napoca a anunțat că, în această săptămână, biserica a fost jefuită de 2 ori. Prima dată a fost luat o cutie cu bani, iar duminica dimineața au fost distruse vitraliile.

La numai zece zile de la binecuvântarea festivă a Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca, duminică dimineața, biserica, care fusese renovată după patru ani de lucrări minuțioase, a fost deja vandalizată, a anunțat Attila László, preot paroh şi protopop romano-catolic.

După ce una dintre cutii a fost furată ieri de un hoț, frumoasele vitralii ale Bisericii monument au fost sparte cu o tijă de fier în speranța că vor putea continua să jefuiască.

Preotul paroh Attila László a spus că ”este deosebit de trist că lucrările încă nu sunt terminate, iar deja sunt oameni care s-au întors împotriva acestui tezaur catolic transilvan. Momentan, polițiștii investighează cazul la fața locului, să sperăm că se va afla cine a comis o astfel de faptă sub acoperirea nopții. Mai presus de toate, sperăm ca integritatea și frumusețea bijuteriei Transilvaniei să nu fie puse în pericol pe viitor”, scrie romkat.ro.

Comentarii Facebook