Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Nelu Pop, consilier la Transgaz: Mi-am depus CV -ul ”ca orice om”. Cumulează 40.000 de lei venit lunar

 

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Nelu Pop, are o pensie de 18.500 de lei, dar și-a depus CV -ul și a reușit să obțină un job de consilier la Transgaz. 

 

Nelu Pop s-a evidențiat în ultimii ani prin oda dedicată fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru că cel din urmă participase la Ziua Drapelului, dar și pentru că a respectat drepturile cuvenite polițiștilor.

 

Nelu Pop a acordat un interviu România liberă în care a spus că lucrează la Transgaz din 2016. ”Nu sunt director de cabinet. Sunt consilier pe probleme vizavi de experiența mea de-o viață. Am atribuții pe care le are orice consilier cu experiență pentru proiectele noastre. Atribuții care vin în sprijinul conducerii.

 

Este o companie serioasă în care am crezut că pot să îmi aduc contribuția la proiectele pe care le are Transgaz. Mi-am depus, ca orice om, CV, s-a respectat toată procedura. Nimeni nu se leagă la cap”, a explicat chestorul în rezervă.

 

El a recunoscut că ia și salariu și pensie, dar numai ”în conformitate cu drepturile omului și drepturile din Constituție. (Aveți un salariu lunar de 25.000 de lei?) Nu, nu este adevărat că am 25.000 pe lună. Este greșit. Vă spun cu tot respectul că este confidențial. De ce să facem exagerări?

 

(Salariul este mai mic? Mai mare?) Salariul este în niște limite. Vă spun foarte sincer că e mai mic. Nu sunt salarii mari, cum crede lumea. (Aveți pensia de 18.500 lei?) Nu e atât. Ăsta-i brutul. E în conformitate cu legile din țara noastră”, a mai spus Pop.

 

El a ecplicat și de ce a scris editorialul în care îl ridica în slăvi pe Gabriel Oprea. ”Vreau să vă spun că eu sunt un bun patriot. Ca alți români. Nu mai mare. Acolo am scris un întreg istoric al drapelului românesc. Al tuturor drapelelor pornind de la romani încoace. Mie îmi place istoria. Eu am scris o chestie românească. În final, sigur că am făcut niște aprecieri la domnia sa. Dacă ne uităm în urmă un pic, nici un fost ministru nu a participat la o asemenea activitate (Ziua Drapelului – n.r.). Iar drepturile polițiștilor au fost primite la timp, fără nici un fel de probleme. Nu s-a întâmplat până atunci.

 

(Nu era cam elogios acel editorial?) Depinde fiecare cum crede. A avut o încărcătură un pic mai mare. Elogiile sunt, or fi… În fine, asta a fost atunci. Eu mi-am asumat cu respect și demnitate și decența necesară și asta a fost”, a mai spus fostul șef al Poliției Cluj.

 

Reverberația noastră românească și exprimarea publică a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotații înalte prin participarea inimoasă-demnă-bărbătească și însuflețirea întregii festivități de către ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Trăiesc sentimente de mare respect și aprecieri, alături de ceilalți colegi ai noștri din minister, față de OMUL MINISTRU și MINISTRUL OM – din fruntea Internelor. Noi trăim în prezent vremuri normale, de apreciere a oamenilor din partea domniei sale, de acordare a tuturor drepturilor conferite de Lege, de creare a condițiilor normale de muncă. De mult așteptam ziua în care un șef al nostru să își aprecieze oamenii, nu numai după rezultatele privind statisticile polițienești. De mult așteptam un om care să ne adune într-o echipă, să facă armonie, să țină la oameni, să-i determine, să le ajute familiile celor căzuți la datorie.. De mult așteptam… Și Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a împlini și ține toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM!”, scria Pop în articol - elogiu la adresa lui Gabriel Oprea.

Comentarii Facebook