Explozie la depozitul de munitie al ISU Cluj de la Someseni! Un subofiter a fost ranit


O explozie s-a produs la depozitul de munitii al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj si un subofiter a fost ranit grav, iar alte persoane usor.

Incidentul s-a produs miercuri, in jurul orei 14.20, la depozitul de munitii al ISU Cluj din cadrul Unitatii Militare din Someseni. Potrivit procurorilor militari clujeni, plutonierul Nicolae Barbancea ar fi pus pe foc un proiectil de tun de 122 de mm care era trecut in evidenta ISU Cluj ca fiind lestat si nu mai prezenta pericol. Proiectilul era umplut cu beton, iar anchetatorii vor sa afle acum de ce plutonierul a pus mutitia pe foc.

Din primele cercetari se pare ca in proiectil mai era praf de pusca si acesta a explodat, ranindu-l grav pe subofiter.

 

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, locotenentul Andrei Biris, a declarat pentru Stiri de Cluj ca incidentul s-a produs in timpul "efectuarii unor lucrari de curatenie interioara si exterioara la un depozit de materiale aflat in gestiunea ISU Cluj. Subofiterul subunitatii noastre a fost accidentat din cauza producerii unei rabufniri violente, urmare a unei arderi. La locul evenimentului s-au gasit proiectile inerte, adica elemente de munitie ce nu au incarcatura exploziva si sunt foloiste pentru exercitii. Subofiterul a suferit un traumatism cranio-cerebral si este internat la Clinica Chirurgie Maxilo-Faciala din Cluj Napoca. Starea lui este stabila si va fi operat".

 

Plutonierul Nicolae Barbancea se afla in timpul liber in momentul exploziei si nu se stie de ce era prezent la serviciu.

 

Cercetarile in acest caz sunt derulate de procurorii militari.

 

Citeste si...

Plutonierul de la ISU Cluj, ranit in explozia de la depozitul de munitie, s-a ales cu dosar penal!

Comentarii Facebook