Ziua Educatiei Nonformale are loc la Cluj, vineri, 20 mai


Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) organizeaza vineri, 20 mai, Ziua ZEN sau Ziua Educatiei Nonformale. Evenimentul este organizat in Saptamana Europeana a Tineretului, din perioada 15-21 mai.

"Pornind de la principiul conform caruia 'Invatarea este eficienta si rapida atunci cand este participativa!' vor fi organizate trei zone de lucru diferite: infopoint (punct de informare), ateliere pentru tineri si ateliere pentru copii la care implicarea activa a participantilor va fi esentiala. In cadrul punctului de informare vor fi oferite materiale printate si resurse on line atat despre educatia nonformala (ce presupune aceasta, care sunt avantajele utilizarii ei, exemple concrete de metode nonformale), dar si informatii despre Programul Tineret in Actiune al Comisiei Europene care promoveaza puternic dezvoltarea tinerilor prin metode nonformale", se arata intr-un comunicat al CVCN.

La ateliere, copiii vor fi intampinati cu activitati ludice si educative precum atelier de reciclare si reutilizare, jocuri (cursa cu obstacole) sau atelier de facepainting.

Tinerii vor trebui sa creeze portofele din cutii de lapte, jonglerii (crearea mingilor din materiale reciclabile si invatarea catorva elemente de jonglerie), brainstorming legat de reciclare si reutilizarea lucrurilor (de ex. ce poti face cu capacele de la peturi, cum poate fi reutlizata hartia scrisa etc.) sunt cateva din ateliere pregatite pentru tinerii clujeni.

Pe parcursul zilei de vineri, patru echipe formate din cate 5 elevi din cadrul Liceului pentru Deficienti de Vedere vor fi prezente in Piata Muzeului promovand educatia nonformala printr-o metoda inovativa.

Ziua ZEN este un eveniment organizat in cadrul proiectului 'Our children, our future' coordonat de CVCN si sustinut de Comisia Europeana prin intermediul Programului Tineret in Actiune.

Comentarii Facebook