USAMV Cluj vrea rezilierea contractului cu Tower: Nu ne asumam raspunderea pentru cei care si-au cumparat apartamente in turnuri


Conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj nu isi asuma raspunderea fata de persoanele care au achitat avansuri pentru apartamentele din turnurile Tower.

"Subliniem ca decizia universitatii de a initia un demers judiciar avand ca scop rezilierea contractului cu SC Tower SRL, in prezent SC Sterling International SRL a fost determinata in totalitate de conduita culpabila a acesteia prin nerespectarea prevederilor asumate in contractul privind edificarea unei constructii cu destinatie Hotel si Centru de Congrese  care ar fi trebuit finalizata inca din noiembrie 2009. Raportat la atitudinea dezvoltatorului imobiliar in discutie, reiteram pe aceasta cale faptul ca prevederile contractuale existente permit acestuia executarea obligatiilor asumate chiar si la acest moment, in pofida litigiului initiat de catre subscrisa. Cu toate acestea, inca din 2009, respectiv cu mult inainte de declansarea litigiului de catre USAMV Cluj-Napoca, acesta nu a mai inregistrat nici un progres privind stadiul lucrarilor contractate", se arata intr-un comunicat al USAMV Cluj.

Conducerea Universitatii sustine ca nu isi poate asuma raspunderea fata de persoanele care au platit avansuri firmei Tower pentru apartamentele din turnurile care urmau sa fie construite.  

"La randul nostru, similar cu situatia promitentilor cumparatori pagubiti, ne-am aflat in postura partenerului contractual, care, ca urmare a conduitei culpabile a celeilalte parti contractante, nu am mai detinut nici un alt mijloc juridic viabil decat initierea litigiului aflat in prezent pe rolul instantelor de judecata in vederea protejarii intereselor noastre in conformitate cu prevederile contractuale si legislatia in vigoare. Sustinerile reprezentantului SC Tower SRL, in prezent Sterling International SRL potrivit carora procesele aflate in derulare ar impiedica in prezent realizarea lucrarilor sunt departe de a reflecta situatia reala, mai ales in contextul in care nici in trecut si nici in prezent‚ investitorul nu a facut dovada existentei sau posibilitatii prezentarii unor garantii pertinente de natura sa asigure finalizarea in conditii optime a proiectului asumat", se mai arata in documentul citat.

Senatul USAMV Cluj l-a imputernicit pe rectorul Doru Pamfil sa initieze procesul impotriva firmei Sterling International SRL (n.red. fosta Tower). Procesul a fost intentat in luna aprilie si Universitatea doreste sa isi recupereze terenul de 1,3 hectare cedat firmei in schimbul construirii unui hotel si a unui centru de congrese.

Hotelul trebuia sa aiba sapte etaje, peste 90 de camere, 10 apartamente si o parcare subterana. De asemenea, constructia trebuia sa aiba si un restaurant si o sala de conferinte cu 350 de locuri.

Firma Tower ar fi trebuit sa construiasca pe Calea Floresti, langa magazinul Bila, complexul Tower Park, care ar fi trebuit sa cuprinda trei blocuri zgarie-nori de 18 etaje, o cladire de 12 etaje, cu 475 de apartamente.

Pe acelasi teren cedat de USAMV Cluj ar mai fi urmat sa fie construit si un centru comercial si birouri cu 10 etaje.

Pretul de vanzare al apartamentelor incepea de la 950 de euro si ajungea la 1.345 euro pe mp pentru apartamntele de lux cu o suprafata de 130 metri patrati.

 

Citeste si...

"Afacerea Tower", reincalzita si servita USAMV Cluj! Senatul Universitatii a decis sa mearga in instanta

Comentarii Facebook