Cum vrea Tudor Giurgiu sa salveze Cinema Arta


Cinema Arta ar putea sa fie preluat in gestiune de Tudor Giurgiu si sa fie inclus intr-o retea, care mai detine cinematografe in Brasov si Constanta. O alta varianta ar fi deschiderea numai pe durata TIFF 2012.

Tudor Giurgiu a declarat ca a discutat cu familia care a castigat in instanta cladirea in care functioneaza cinematograful si le-a propus un plan de redeschidere a salii.

"Am discutat in ideea de a intra intr-o formula de colaborare. Eu as prelua cinematograful si l-as include in reteaua CityPlex, alaturi de alte sali din Brasov si Constanta. Am vrea sa investim in echipament digital, iar familia Sebestyen sa vina cu cladirea. Deocamdata, din calculele noastre, nu am stabilit ca investitia ar fi rentabila, dar discutiile nu au ajuns la final", a spus Tudor Giurgiu.

El a mai spus ca sala are nevoie de o investitie de 100.000 de euro in instalatie digitala, pentru a putea concura cu cinematograful Florin Piersic sau Victoria. "Investitia ar fi intr-un aparat de proiectie digitala si 3D. Ar trebui sa facem la Arta un profil diferit fata de Florin Piersic si Victoria, dar din primele calcule se vede ca banii se vor recupera greu. Proprietarul vrea o chirie si mi se pare normal acest lucru. Am putea sa propunem municipalitatii sa sustina putin acest proiect pentru a nu pierde un cinematograf de traditie", a mai spus Tudor Giurgiu.

Directorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) a anuntat ca analizeaza si varianta deschiderii Cinema Arta numai pe durata festivalului.

"Varianta ultima este sa le propunem ca cinematograful sa se deschida pe durata TIFF si sa venim noi cu aparate digitale si sa le platim o chirie. Este o locatie importanta pentru TIFF, pe care am folosit-o intens in fiecare an", a mai explicat Tudor Giurgiu.

Cinematograful Arta a fost inchis in luna februarie in urma unui scandal intre Regia RomaniaFilm (RADEF) si proprietarul imobilului, Andrei Sebestyen si mama acestuia. RADEF si-a adunat echipamentele de proiectie video, dar si sistemul audio, astfel ca, in acest moment, sala nu mai poate fi folosita.

 

De ce s-a inchis Cinema Arta!

Cinema Arta, inchis pentru a face loc unui club

Comentarii Facebook