Cinema Arta, inchis pentru a face loc unui club


Regia RomaniaFilm (RADEF) a dezvaluit ca proprietarul cladirii in care functioneaza Cinema Arta incearca sa vanda o bucata din hol pentru a face loc unui club.

RADEF s-a retras de la Cinema Arta in 17 februarie, dupa ce proprietarul Andrei Sebestyen a preluat o parte din hol. "Andrei Sebestyen a vandut spatiul de jos, de sub Cinema Arta, si proprietarul de acolo avea acces pe undeva prin lateral. A gasit varianta sa dea din holul cinematografului si pe acolo sa se faca accesul in club, lucru inacceptabil pentru ca noi inchidem unitatea seara si clubul ar urma sa fie deschis permanent. Este absurd ca un cinema de arta sa fie pus in situatia asta", a declarat pentru Stiri de Cluj Marius Iurascu, directorul RADEF.

Acesta a mai spus ca nu va mai accepta sa revina la administrarea cinematografului numai daca Andrei Sebestyen va respecta unele conditii. "Vom reveni la cinemtograf numai daca el nu vinde bucata din hol si va fi mai rezonabil. Cinematograful ala functioneaza asa cum e si daca daca iei bucati din el nu vad cum sa mai functioneze. De cate ori faceam un eveniment pentru studenti, zicea sa ii dam bani ca am inchiriat sala, iar eu ii spuneam si ma streseaza rau de tot. Cand am aflat ca voia sa vanda o bucata din hol i-am spus ca nu mai merge asa", a mai spus Iurascu.

Directorul RADEF a declarat ca ii va face o oferta lui Andrei Sebestyen pentru a prelua echipamentele si dotarile salii. "E gata oferta pe care i-o fac domnului Andrei Sebestyen ca sa inchirieze sistemul de acolo. El trebuie sa tina cinematograful functional pana in 2015, conform sentintei de retrocedare din 2010. Oferta este de pana la 10.000 de euro pe luna", a mai spus Marius Iurascu.

Managerul Regiei RomaniaFilm sustine ca pierderile pe luna la Cinema Arta sunt cuprinse intre 5.000 si 8.000 de lei pe luna. "Nu stiu cum se va descurca domnul Andrei Sebestyen tinand cont de sumele care se pierd. oricum dansul trebuie sa respecte prevederile instantei. Ii vom face aceasta oferta de inchiriere in urmatoarele zile", a mai spus Marius Iurascu.

"Ca proprietari de drept nu dorim sa vaduvim spectatorii clujeni de un loc cultural semnificativ care se pregateste sa implineasca 100 de ani de functionare, sens in care depunem eforturi pentru redeschiderea cinematografului ARTA in cel mai scurt timp posibil", precizeaza intr-un comunicat Monica Sebestyen si Andrei Sebestyen.

 

Cinema Arta s-a inchis! Citeste ce promite proprietarul Andrei Sebestyen

Comentarii Facebook