Groapa de gunoi de la Pata Rat se inchide, iar gunoiul va fi dus la noul Centru de Management Integrat al Deseurilor

 

Lucrarile la noul Centru de Management Integrat al Deseurilor au fost inaugurate marti dimineata la Cluj, iar groapa de gunoi de la Pata Rat se va inchide.

"Scopul proiectului este acela de a avea un Cluj mai curat. Depozitarea deseurilor se va face conform cu standardele europene in ceea ce priveste depozitarea deseurilor. Suma investita in proiect este in valoare totala de 255.354.025 lei fara TVA, iar contributia nerambursabila a Uniunii Europene este de 195.854.510 lei fara TVA. Lucrarile au termenul limita de finalizare a lucrarilor de 14 luni, deci pana atunci totul trebuie sa fie finalizat, iar perioada de garantie este de 60 de luni", a spus Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

"In paralel cu aceasta actiune, vor fi demarate lucrarile de la statiile de transfer din Huedin, Gherla si Mihai Viteazu. Dupa ce va fi dat in functiune acest centru, vor fi inchise toate rampele de gunoi din Cluj, inclusiv Pata Rat, iar gunoaiele vor ajung la Contrul de Management Integrat", a mai spus Tise.

 

Se inaugureaza Centrul de Management Integrat al Deseurilor din Cluj

 

Lucrarile urmeaza a se derula in baza contractului incheiat cu ASOCIEREA S.C. CONFORT S.A., ATZWANGER SPA, S.C. LADURNER IMPIANTI S.R.L., S.C. VEL SERVICE S.A., in cadrul Proiectului "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj" finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin POS Mediu.

 

Centrul de Management Integrat al Deseurilor va fi construit in zona "Tufele Rosii", din apropierea fostei rampe de la Pata Rat.

Comentarii Facebook