Miercuri 24 Aprilie

Criminalul de la Margau i-a socat pe judecatori: Si-a lovit sotia cu o tapina si a lasat-o sa sangereze pana cand a murit


Autorul omorului de la Margau, Iosif Adrian Mat, poreclit "Sivea", le-a spus procurorilor si judecatorului de la Tribunalul Cluj ca el si-a gasit sotia in curte, plina de sange, dar nu a chemat salvarea pentru a nu se face de ras in sat.

Procurorii clujeni au cerut Tribunalului Cluj arestarea pentru 29 de zile pentru omor calificat. "Cu privire la conduita sociala a inculpatului invedereaza instanta faptul ca din materialul probator administrat in dosar reiese faptul ca acesta este cunoscut in cadrul comunitatii in care traieste ca fiind o persoana agresiva la adresa sotiei sale. In ceea ce priveste atitudinea inculpatului dupa savarsirea infractiunii, solicita instantei a avea in vedere faptul ca acesta nu si-a construit niciun fel de aparare, ci a creat un scenariu periculos cu privire la starea de fapt. In acest sens, invedereaza instanta ca aceasta stare de fapt indicata de catre inculpat nu este nici pe departe suficienta pentru a ridica o presupunere rezonabila cu privire la vinovatia acestuia", se arata in incheierea penala a Tribunalului Cluj.

Tribunalul Cluj a admis cererea procurorilor "aratand ca sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru luarea acestei masuri procesuale preventive fata de inculpat, iar arestarea lui este necesara pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal".

Judecatorul arata ca Adrian Iosif Mat, "in noaptea de 3 spre 4 ianuarie, prin lovituri repetate cu unul sau mai multe corpuri dure (posibil de forma alungita) a agresat-o fizic pe numita Mat Lucica, sotia lui, cand amandoi erau in locuinta comuna din comuna Margau, nr 14, judetul Cluj, provocandu-i astfel, cu intentie, in urma unui traumatism toracic cu fracturi costale multuple si rupturi pleuro-pulmonare, moartea".

 

Femeia ucisa la Margau de sotul ei ar fi fost torturata! Procurorii banuiesc ca victima a fost omorata cu tapina

 

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj au adus ca probe raportul IML si declaratiile martorelor Rauca Eugenia si Faur Ana.

"Referitor la declaratiile date de inculpat, atat in fara procurorului, cat si cu ocazia solutionarii propunerii de arestare preventiva, cu toate ca acesta nu recunoaste faptul ca ar fi agresat-o vreodata pe sotia sa si sustine ca nu stie cine a agresat-o in seara zilei de 3 ianuarie 2012 (desi numai ei doi se aflau in domiciliul conjugal, iar potrivit declaratiilor martorului Faur Ana, vecina sotilor Mat, inculpatul o agresa frecvent pe sotia sa, care obisnuia sa consume alcool), este important de precizat atitudinea manifestata de inculpat cu ocazia audierii, atat in fata procurorului, cat si a judecatorului la momentul solutionarii propunerii de arestare preventiva, atitudine de cinism, de nepasare fata de sanatatea, integritatea corporala si viata sotiei sale, in conditiile in care afirma ca a gasit-o pe sotia sa mai mult moarta decat vie, respectiv in stare de ebrietate si semiconstienta, cazuta in curtea casei, prezentand numeroase urme de lovituri pe tot corpul (grav vatamata si avand rani are sangerau in mod vizibil), dar nu a chemat salvarea ori organele de politie (si nici nu i-a acordat primul ajutor, exceptand faptul ca a spalat-o de noroi si sange, dar lasandu-i in continuare ranile sa sangereze), deoparece 'ii era rusine de vecini, de ceilalti consateni si pentru a nu-si face familia de ras in sat'".

Iosif Adrian Mat, poreclit in Margau "Sivea" va sta in arest pana in 2 februarie, fiind cercetat penal sub acuzatia de omor calificat.

Crima a socat intreaga comunitate din Margau, mai ales la familia Mat era instarita. Anchetatorii au precizat ca barbatul si-a omorat sotia cu multa cruzime, lovind-o cu tapina folosita de taietorii de padure.

 

Avocatul lui mat a depus recurs la hotararea Tribunalului Cluj, care va fi judecat in 12 ianuarie la Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook