Raed Arafat, dupa demisie: Voi apara in continuare sistemul de urgente


Raed Arafat a demisionat astazi din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma polemicilor pe care le-a avut cu presedintele Traian Basescu pe tema noului proiect al Legii Sanatatii.

Fondatorul SMURD si-a motivat decizia prin faptul ca astfel va putea apara mai bine sistemul de urgente, daca paraseste Ministerul Sanatatii.

"Iesind in afara Ministerului Sanatatii voi putea apara sistemul de urgenta mai bine. Nu este vorba de Arafat, este vorba de sistemul public de urgenta. Vreau sa explic anumite aspecte, sper sa inteleaga lumea ca avem un sistem de urgenta integrat. Nu poti spune ca SMURD nu este afectat cand depinde de serviciul public de ambulanta. Ajungem la un sistem in care va intra factorul comercial si care va intra in comepetitie cu sistemul public, iar sistemul de urgenta va deveni vulnerabil. Sunt firme concurente, si nu mai poti vorbi de un sistem integrat, ci de un sistem dezintegrat", a declarat Raed Arafat potrivit Mediafax.

Fondatorul SMURD a demisionat din functia pe care a detinut-o in Ministerul Sanatatii din cauza nemultumirilor legate de noile prevederi  in ceea ce priveste sistemul de urgenta din proiectul Legii sanatatii, dar si in urma criticilor pe care presedintele Traian Basescu i le-a adus.

Comentarii Facebook