Controale de amploare la Cluj-Napoca pentru a verifica respectarea măsurilor împotriva COVID. Câte amenzi s-au dat


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat, în perioada 8-9 decembrie, pe raza de competență pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS Cov2, precum și în vederea responsabilizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor impuse.

Acțiunea s-a desfășurat în 3 etape, în cadrul acesteia fiind angrenați jandarmi și polițiști locali.

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 17.30 – 19.00, s-a acționat în zonele pietonale, în zona piețelor, precum și a stațiilor mijloacelor de transport persoane de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Cu această ocazie au fost legitimate 16 persoane și controlate 6 autovehicule în trafic.

În această etapă, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020 și una pentru încălcări aduse normelor de circulație rutieră.

Cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 19.30 – 21.00, a urmărit respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă de către persoanele fizice și de către operatorii economici, fiind verificat totodată și un centru comercial.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.160 de lei. 7 au fost aplicate pentru abateri aduse normelor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, iar alte 2 au fost aplicate conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

În ultima etapă, respectiv în intervalul 23.00 – 01.00, s-a acționat sub forma filtrelor rutiere constituite pe principalele artere de circulație. Scopul acestei etape a constat în verificarea respectării restricției de circulație a persoanelor după ora 23.00.

Astfel, au fost legitimate 67 de persoane și controlate un număr de 44 de autovehicule în trafic. 

Nerespectarea prevederilor legale a condus la aplicarea unui număr total de 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.080 lei, 10 conform Legii 55/2020, 3 pentru abateri aduse normelor de circulație pe drumurile publice și 2 pentru abateri ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991 R.

Comentarii Facebook