Clujenii îi bat obrazul lui Boc pentru închiderea străzii Dragalina, e haos în trafic: „De ce blochezi o stradă întreagă, în loc să lucrezi pe tronsoane?”


Odată cu închiderea străzii Dragalina a început haosul în traficul clujean. „Tot traficul pe relația Grigorescu - Tăietura Turcului e preluat de podurile Napoca și Garibaldi, iar restul de Emil Racoviță, o stradă oricum aglomerată și cu o problemă foarte mare de fluiditate”, a punctat și fostul jurnalist clujean Cristian Popa.

Ninsoarea căzută marți dimineața a creat și mai multe probleme. Orașul s-a blocat pe toate axele, s-a circulat bară la bară dinspre Florești, Baciu și Apahida. 

Strada Dragalina închisă de la Camera de Comerț la Napoca (complet). Asta după ce Mamaia e închisă deja de o jumătate de an. Tot traficul pe relația Grigorescu - Tăietura Turcului e preluat de podurile Napoca și Garibaldi, iar restul de Emil Racoviță, o stradă oricum aglomerată și cu o problemă foarte mare de fluiditate (cauzată  nu de sensul giratoriu de la „Șapte străzi”, ci de utilizarea lui defectuoasă - este acolo o combinație de defect de proiectare cu ignoranța + ghiolbănia șoferilor). Întârzierile în trafic sunt uriașe. 

Întrebarea mea nu e de ce se lucrează (deși de multe ori am dubii asupra oportunității unor lucrări - dar în speță nu știu dacă era o necesitate, sau o necesitate de cheltuit niște bani), ci de ce se lucrează cu desconsiderarea persoanelor (fizice și juridice)? 

De ce blochezi o stradă întreagă - pentru un an, sau mai mult - în loc să lucrezi pe tronsoane, pentru a permite ca măcar o parte din trafic să poată fi preluată, într-un oraș în care, prin construcție, nu sunt multe alternative în cazul închiderii unei căi de circulație?

Oricum, practic, lucrările se fac tot pe porțiuni - cel mai bun exemplu o altă stradă importantă - Universității -, unde a fost păstrată doar o bandă pentru singura legătură Avram Iancu cu centrul, pe zona închisă fiind doar lucrări sporadice, pe sectoare, în rest fiind parcare pentru utilajele care acționează pe Kogălniceanu.

SAU, dacă nu se poate altfel, anunțați din timp și închideți, dar faceți-vă planurile și calculele astfel încât lucrările să avanseze foarte repede și programul să fie respectat.

P.S Ce va fi când vor începe (dacă vor începe) lucrările la metrou?”, a transmis un clujean în „Clujul Civic”. 

O clujeancă s-a plâns că fetele sale au ratat prima oră din cauza haosului din oraș: „Ale mele au ratat ambele prima oră, după 40 min în bus au mers pe jos. Că e și fain afara și stăm și în zonă”.

Să închidă tot, așa știm o treabă. Boc trebuia sa profite de lockdown și să închidă o grămada de străzi, sa cumpere troleibuze și să bage benzi de biciclete cât o bandă auto. De centura care trebuia sa fie gata acu 10 ani ce să mai spun. Închide centrul de la Universității în cerc, de 20 minute de mers pe jos nu mai zic”, a transmis fostul jurnalist clujean Cristian Popa.

Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

Comentarii Facebook