„Văzut din Turnul Pompierilor, Clujul arată destul de julit” - Constatările clujenilor, la două săptămâni după deschiderea Turnului Pompierilor - FOTO


După ani întregi de așteptare, Turnului Pompierilor a fost finalizat și deschis publicului în luna martie. Proiectul finanțat din fonduri europene, numit și „Turnul celor 3 vârste” a fost redat clujenilor într-o formă consolidată și modernă. 

Turnul Pompierilor a fost deschis oficial publicului în data de 20 martie 2023. De atunci, mulți dintre clujeni au apucat să viziteze noua atracție locală. 

Mulți dintre ei apreciază renovarea turnului, însă, lafel de mulți constată că priveliștea din turn este una care lasă de dorit: „Văzut din Turnul Pompierilor, Clujul arată destul de julit. Se văd șantierele ascunse privirilor, dar și clădiri ce par abandonate de parcă cineva așteaptă să colapseze să poată ridica ‘ceva frumos’ în locul lor”- a relatat autorul fotografiilor

clujul bușit 1.jpg

clujul busit 2.jpg

Mulți dintre clujenii care au vizitat în deasemenea turnul împart aceeași opinie: „Am rămas cu aceeași impresie cand am urcat in turn. Se vede un haos urbanistic, renovari de mântuială, am rămas dezamăgit de priveliște”; „Clujul e bușit demult și nu trebuie sa te urci in turn sa vezi asta” - au mai fost reacțiile vizitatorilor. 

clujul busit 3.jpg

Oamenii sunt recunoscători, totuși, că o promisiunea făcută acum 11 ani, de domnul Ovidiu Cîmpean (directorul Direcției de Dezvoltare din Primăria Cluj-Napoca și omul de încredere al lui Emil Boc) de la Primăria Cluj-Napoca a fost dusă la bun sfârșit anul acesta: „Măcar au renovat turnul…pași mici, ce sa zic”.

turnul bun.jpg

Turnul Pompierilor poate fi vizitat zilnic, inclusiv în weekenduri între orele 09:00-17:00.

Comentarii Facebook