Cluj: Nu si-a putut programa cununia pentru ca in actul medical scria "APT PENTRU CASATORIE"

Un clujean a fost intors din drum de la starea civila pentru ca pe certificatul prenuptia emis de medic scria "apt pentru casatorie" si nu "SE POATE CASATORI".

Andrei Monenciu s-a prezentat joi, 23 februarie, la Starea Civila pentru a-si programa cununia. "Am mers ieri dimineata la ora 10.00 impreuna cu logodnica si cu toate actele pentru cununia civila. Am luat numar, am mers la ghiseu, am completat cele necesare la care mi s-a transmis: 'Imi pare rau, dar certificatul prenuptial al domnului nu este bun, trebuie sa scrie SE POATE CASATORI'.

Il cer sa ma uit peste el, eram sigur ca scria ceva de genul acesta. Analizele erau toate in regula, iar concluzia doctorului din Oradea suna cam asa: "Sanatos, este apt pentru casatorie", si ii explic doamnei de la ghiseu ca inseamna acelasi lucru. La care ea impaciuitoare imi spune ca nu-l poate accepta si ca la un control s-ar putea sa ni se anuleze cununia din cauza acelui mic detaliu", a precizat Andrei.

"De apreciat totusi ca a zis ca pot reveni maine (adica azi, vineri) cu documentul in ordine si ca o sa-mi dea programarea pentru cununie. Pana la urma am mers la un doctor din Cluj sa-mi faca cele necesare si sa scrie fain frumos: SE POATE CASATORI.

M-am dus cu noul act, am primit programarea si cam asta a fost. O chestie care trebuia sa dureze maxim 30 minute, a durat 3 ore. Singura consolare e ca am in mana programarea de cununie pe saptamana viitoare si ca pana la urma totul e in regula", a mai povestit Andrei Monenciu.

Tanarul nu da vina pe functionara de la ghiseu, dar acuza legea absurda, care "sunt stupide si ilogice si nu tin cont ca in romana exista si termenul de sinonim".

Reprezentantii primariei Cluj-Napocasustin ca: "HG 64/2011 specifica exact cum trebuie sa fie mentionat. Din punct de vedere legal "apt pentru casatori" inseamna altceva. Asa spun cei de la evidenta persoanei".

Comentarii Facebook