Ce va face Andrei Marga la pensie si ce universitati il vor ca profesor


Rectorul UBB Cluj, profesorul Andrei Marga, isi va incheia cel de-al patrulea mandat in fruntea universitatii clujene in 26 februarie, dar are planuri de viitor, chiar daca va iesi la pensie.

Marga sustine ca a fost chemat sa predea la universitati din Israel, apoi Canada, Germania si China. De asemenea, a fost desemnat - de catre autoritatile respective - ca expert consultant al politicii universitare la Roma (Vatican), in Germania (Bonn) si in China (Beijing) si va ramane membru al conducerii unor organisme europene.

 

"Ne-am asumat sa spunem lucrurilor pe nume, sa promovam institutia, sa sprijinim fortele reformelor chibzuite si ale modernizarii din societate si sa dezaprobam frauda, abuzul, impostura, incompetenta, nedreptatea ce s-au raspandit in jur (cel mai recent in Nicolae Paun, Eunicia Maria Trif, ed., O lege eronata, Presa Universitara Clujeana, 2011). Ramane mereu o datorie a intelectualilor demni de nume sa intervina in dezbaterea publica. Ramane mereu o caracteristica a intelectualului care se respecta demnitatea si simtul onoarei, in pofida tentatiei si presiunilor la fraudare si descurcare, la oportunism si supusenie", se arata in Dezvoltarea ampla si profunda, scrisa de Marga.

 

Fostul rector incheie prin a le multumi celor care l-au sustinut de-a lungul carierei "Le multumesc din toata inima colegilor care m-au insotit pe aceasta ruta, personalului administrativ, intregii comunitati a Universitatii Babes-Bolyai!".

 

Andrei Marga nu isi va abadona nici functiile din viata publica a Romaniei.

Comentarii Facebook