Boc este somat ca în TERMEN de 10 zile să monteze plăcuțe bilingve româno-maghiare - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a primit o somație din partea clujenilor care s-au adunat joi, la ora 17.00, în Piața Unirii, pentru a cere plăcuțe bilingve româno-maghiare la intrările în municipiu.

 

Circa 150 de clujeni au format un lant uman și au desfășurat o panglică, care a fost tăiată pentru a sugera că în Cluj-Napoca se preferă tăierea panglicilor și nu rezolvarea problemelor cetățenilor.

 

Participanții au primit câte o hârtie pe care să o adreseze Primăriei Cluj-Napoca și prin care să solicite ca: ”În termen de 10 zile de la primirea prezentei cereri să procedați la amplasarea unor indicatoare, plăcuțe oficiale bilingve, în limba română și în limba maghiară, la intrările și ieșirile tuturor drumurilor publice ale municipiului Cluj-Napoca. Amlasarea unor indicatoare, plăcuțe oficiale toponimice trilingve, în limba română, în limba maghiară și în limba germană, la intrările și ieșirile tuturor drumurilor publice ale municipiului Cluj-Napoca. 

 

Astfel, conform solicitării noastre, plăcuțele indicatoare vor avea textul: ”Cluj-Napoca”, ”Koloszvar”,  sau ”Cluj-Napoca”, ”Koloszvar”, ”Klausenburg”.

 

Refuzul cererii mele ar reprezenta negarea multiculturalității orașului, cel puțin eu așa o voi resimți. O asemenea intoleranță care s-ar putea exprima astfel, ar putea afecta grav sentimentele maghiare din orașul nostru. Relațiile interetnice din Cluj sunt foarte bune. Tensiunile interetnice sunt nesmificative, chiar inexistente. În concluzie, respingerea cererii mele, pe de o parte ar conduce la o indignare și în rândul românilor, iar pe de altă parte la identificarea izvorului discriminării etnice, ca venind nu din partea cetățenilor, ci numai din partea Instituției Dumneavoastră”, se arată în cererea scrisă în română și maghiară.

 

Primarul Emil Boc le-a explicat și miercuri, 11 februarie, eticilor maghiari, în ședința Consiliului Local, că în acest an vor fi montate plăcuțe cu numele Cluj-Napoca în cinci limbi, plăcuțe ce vor fi montate la intrările în oraș.

 

Scandal în Consiliul Local Cluj-Napoca pe plăcuțele biligve. Ce le-a promis Emil Boc maghiarilor

Comentarii Facebook