Scandal în Consiliul Local Cluj-Napoca pe plăcuțele biligve. Ce le-a promis Emil Boc maghiarilor

 

Reprezentanții UDMR și ai unei asociații care luptă pentru drepturile minorității maghiare au făcut scandat în Consiliul Local, solicitând montarea de plăcuțe bilinge româno - maghiare. 

 

Consilierul UMDR, Csomo Botond, i-a reproșat primarului Emil Boc faptul că Primăria Cluj-Napoca a făcut recurs la sentința Tribunalului Cluj, care prevedea că trebuie montate plăcuțe blingve în Cluj-Napoca. ”Nu putem vorbi despre multiculturalism la Cluj-Napoca atâta timp cât Primăria atacă o sentință care promova chiar acest lucru, multiculturalismul și folosirea limbii maghiare în spațiul public”, a spus Botond.

 

Primarul Emil Boc i-a transmis să nu se înflăcăreze prea tare pentru că în câteva luni vor fi montate plăcuțe în cinci limbi la intrările în oraș. ”Se termină concursul de idei și apoi vom finanța din bugetul local montarea plăcutelor în cinci limbi la intrările în oraș. Trebuie să fim echilibrați”, a spus Emil Boc.

 

La dezbatere au fost prezenți și reprezentații Grupului de inițiativă ”Musai-Muszaj” care a solicitat de urgență montarea plăcuțelor și care a spus că 1000 de clujeni vor da în judecată Primăria Cluj-Napoca pentru a cere plăcuțele. 

 

Consilierii PSD, Claudia Anastase, și PNL, Florian Stoica, i-au criticat pe cei de la Musai Musai.

Comentarii Facebook