Bătaie de joc la Mega Image Cluj, cu returnarea garanției pe ambalaje! Tineri trimiși la plimbare cu sticle și pet -uri - FOTO


Sistemul de Garanție Returnare (SGR) obligatoriu deja la toate magazinele din România pare a fi o glumă proastă. Au fost deja foarte multe plângeri  că nu peste tot sunt preluate pet-urile sau sticlele care au semnul ”Ambalaj cu garanție”, iar acest lucru continuă să se întâmple.

Un reporter Știri de Cluj a asistat la un astfel de incident pe strada Regele Ferdinand, la magazinul Mega Image. Doi tineri au venit cu două plase cu pet -uri și sticle, dar angajații au părut deranjați când au fost întrebați ce trebuie să facă pentru a returna ambalajele. Agentul de pază a fost mai săritor și a chemat un angajat pentru a-i ajuta pe cei doi, care doreau să știe în care recipient din cele două să introducă ambalajele. 

Persoana de la casa de marcat a spus că nu are timp, iar de pe sală a venit o colegă, care le-a spus sec că nu le preia și să meargă la alt magazin. ”Noi nu le preluăm”, a spus aceasta, fără alte explicații. 

Cei doi tineri ne-au spus că au cumpărat produsele de la Mega Image și să au mai fost și la magazinul de pe Eroilor, unde au primit același răspuns ”Încercați în altă parte”. De la magazinul de pe Regele Ferdinand au fost trimiși la Carrefour, în Central, să încerce acolo să returneze ambalajele. 

SGR - sistemul de garanție-returnare presupune reținerea unei garanții de 50 de bani pentru orice ambalaj de băutură achiziționată, sumă care va fi recuperată de consumatori imediat ce ambalajele folosite vor fi returnate în orice magazin din România. Ambalajele trebuie să fie preluate indiferent de magazinul din care au fost cumpărate, dar unităților mici nu le rentează să se încarce cu aceste ambalaje așa că refuză preluarea lor.

Dacă sunteți martorii unor incidente care pot deveni o știre sau sunteți victima unor abuzuri / nedreptăți, ne puteți scrie pe office@stiridecluj.com, pe Facebook sau pe Whatsapp (0722804093), iar un reporter va discuta cu dvs!

collage.jpg

Comentarii Facebook