Vești foarte bune! Rata de incidență COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca a scăzut sub pragul de 6 cazuri la mia de locuitori


Potrivit DSP, incidența COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca a coborât vineri, 15 aprilie, sub pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori. 

Continuă să scadă incidența și numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 atât în municipiu, cât și în județul Cluj. Astfel că, în Cluj-Napoca rata de incidență a scăzut sub 6 cazuri la mia de locuitori după ce, în 12 ianuarie, rata a urcat peste acest prag și de atunci până în prezent nu a mai scăzut. Ba mai mult, pe data de 11 februarie, rata de incidență a municipiului ajunsese la un procent halucinant de 37,45 de cazuri la mia de locuitori, atingându-se atunci vârful valului cinci de îmbolnăviri. 

Conforsm DSP Cluj, în intervalul 29 martie-11 aprilie, în municipiu erau 1.945 bolnavi, iar rata infectărilor a coborât la 5,79 la mie. În județ rata de infectare a scăzut la 3,45 la mie, cu un total de 2.604 cazuri active de boală. 

Doar trei localități din județ mai au rate de incidență peste 3 la mie, comuna Florești cu 3,48 cazuri la mie și comuna Chinteni, cu 3,45 de cazuri la mia de locuitori și localitatea Ploșcoș cu 3,21 cazuri la mia de locuitori.


Comentarii Facebook