Sinusuri înfundate: Tratamente naturiste simple. Ajută otetul de mere, hreanul, ceapa și usturoiul

 

Problemele cu sinusurile pot da mari bătăi de cap, de la un somn agitat, dureri de cap, dar și complicații mai grave. 

 

In principal exista doua tipuri de sinuzita: sinuzita acuta, care poate dura pana la 4 saptamani și sinuzita cronica, care poate  dura pana la 12 saptamanai sau chiar ani de zile.

 

Oțet de mere

 

Se amesteca 1-2 linguri de otet de mere la un pahar cu apa, impreuna cu o lingurita de miere, pentru a indulci gustul sau. Se bea aceasta solutie de trei ori pe zi, timp de 5 zile. Otetul de mere este cel mai bun pentru a calma congestia sinusurilor.

 

Hrean

 

Hreanul este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru congestia sinusurilor. Pur si simplu rade o radacina de hrean si pune un varf de cutit din hreanul ras in gura. Lasa in gura hreanul pentru cateva minute si apoi scuipa. Acesta dizolva rapid mucusul, blocat in sinus.

 

Soluție cu sare

 

Se amesteca o jumatate de lingurita rasa de sare de mare intr-un pahar de apa calduta, si se lasa sa se dizolve. Deasupra chiuvetei, astupati o nara si trageti apa pe nara libera apoi lasati apa sa curga pe nara cealalta. Repetati procedeul inversand narile pe care trageti apa pana terminati intreaga solutie.

 

Ceapa

 

Se taie o ceapa si se pune in apa la fiert. Se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Acum, inhaleaza acesti aburi pentru cateva minute. Ceapa este un bun antibacterian, si, prin urmare, este cel mai bun remediu ce poate fi folosit acasa pentru drenajul sinusal. Puteti bea chiar si amestecul atunci cand este cald, pentru rezultate mai bune.

 

Usturoiul

 

Aplicarea usturoiului zdrobit, impreuna cu miere este de asemenea foarte eficient in tratarea sinuzitei deoarece desfunda cavitatile sinusurilor in timp ce elimina bacteriile. Usturoiul este un excelent antibacterian si ajuta la vindecarea rapida a infectiei.

 

Gargara

 

Adauga o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda si realizati gargara cu acesta solutie. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a vindeca o durere in gat, cauzata de drenajul sinusal.

 

Oțet

 

Puteti adauga de asemenea o lingura de otet in apa fiarta si inhala aburii. Acest lucru va ajuta la curatarea mucusului blocat in cavitatea sinusurilor.

Comentarii Facebook