Pragul minim de admitere la Rezidențiat a revenit la 60%. Măsura a fost adoptată pentru a acoperi toate locurile și posturile scoase la concurs


Pragul minim de intrare în Rezidențiat a revenit la 60%, anunță Ministerul Sănătății. 

Pragul crescuse la 65% anul acesta, pentru „ridicarea nivelului de selecție a candidaților”, însă, din cauza numărului insuficient de candidați care au atins numărul minim de puncte pentru a ocupa locurile sau posturile scoase la concurs, Ministerul Sănătății a decis revenirea la 60%.  

Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile.

,,Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat astăzi(n.r. marți), prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici.

Astfel, astăzi, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori.”, informează Ministerul Sănătății. Comentarii Facebook