Pași mici pentru o viață sănătoasă


La începutul fiecărui an, majoritatea, includem în lista de rezoluții că ne dorim să avem un stil de viață mai sănătos. Este foarte dificil să începem brusc o dietă sau să ne apucăm de sport dacă nu suntem obișnuiți. Ni se va părea foarte greu și vom renunța ușor. Apoi, această dorință va fi din nou pe lista de anul viitor.

Cea mai bună soluție ar fi să facem zilnic mici schimbări, să facem loc obiceiurilor sănătoase, care, treptat, vor deveni parte din rutina noastră zilnică.

Hidratează-te mai mult

Ascultă sfatul medicilor și hidratează-te suficient. Pare dificil, însă, cu pași mici, vei reuși să incluzi acest obicei în viața ta.

 Bea apă aromatizată. Cumpără o sticlă sau o carafă și păstreaz-o mereu lângă tine pentru a-ți aminti că trebuie să te hidratezi. Folosește-ți creativitatea și adaugă în apă câteva frunze aromatice (busuioc, mentă, rozmarin sau cimbru) sau/și câteva bucăți de fructe preferate (lămâie, portocală, căpșuni, afine, fructe de pădure, etc). Aromele se vor combina frumos și vei abține o băutură delicioasă și sănătoasă. Nu adăuga zahăr sau îndulcitori. 

Savurează o ceașcă de ceai. Ceaiul neîndulcit consumat cu moderație nu poate decât să îți aducă beneficii. Include o ceașcă de ceai în meniul zilnic și ai mai făcut un pas spre o hidratare corespunzătoare.

Cumpără-ți sticle cu un design special și poartă mereu în geantă o sticlă de apă, indiferent de anotimp. Văzând-o frecvent, îți vei aminti că trebuie să te hidratezi și le vei da exemplu și celor din jur.

Fă mai multă mișcare

Sportul și mișcarea în general sunt necesare pentru sănătate. Dacă suntem sedentari și nu am făcut niciodată activitate fizică, ne va fi greu să ne apucăm brusc de sport. 

Începe ușor, prin activități zilnice ușoare:

Plimbă-te minim 30 minute. Pentru a-ți fi mai ușor, alege încălțăminte confortabilă. Pe Fashion Days, colectia de incaltaminte pentru dama este variată, cu siguranță vei găsi modele potrivite.

Mergi pe jos sau cu bicicleta spre casă sau spre locul de muncă.

Fă exerciții fizice ușoare, apoi moderate, timp de 10 minute.

După ce te-ai obișnuit cu activitățile fizice zilnice și ți-ai intrat în ritm, poți începe și antrenamente mai dificile. Alege-ți un echipament special pentru sport și apelează la un antrenor pentru a-ți arăta exercițiile potrivite pentru tine. Poți miza pe produsele Nike, îți vor oferi confortul necesar.

Ai grijă la alimentație

Pare greu să începem o dietă, de aceea, încearcă, cu pași mici și schimbări zilnice în meniu, să ajungi să ai o alimentație echilibrată. 

Evită ronțăielile și include în meniu mai multe fructe și legume. Treptat, vei reuși să renunți la dulciuri și alimentele nesănătoase.

Comentarii Facebook