Opriți uscătoarele de mâini. Transportă coronavirusul


Uscătoarele de mâini ar fi responsabile de transportarea picăturilor de apă contaminate cu coronavirusul, avertizează un specialist britanic. De asemenea, aceste aparate pot depozita timp de trei ore coronavirusul în interior.

Dr. Charlotte Fowler, consultant medical în cadrul unui spital din Londra, cu experienţă de peste 27 de ani în domeniul medical, a declarat la o emisiune televizată că uscătoarele de mâini generează aerosoli, cunoscuţi pentru gradul ridicat de infectare cu noul coronavirus. Fowler a subliniat faptul că ”înainte de pandemia COVID-19, nu ne-am îngrijorat prea mult faptul că în aerosoli existau germeni, deoarece nu reprezentau o ameninţare pentru sănătatea noastră”.

Mi se pare ciudat că, deşi toată lumea ştie că uscătoarele de mâini creează aerosoli, utilizarea lor nu a fost tratată cu acelaşi nivel de îngrijorare precum procedurile generatoare de aerosoli din spitale. Aerosolii produşi de un uscător de mâini folosit de o persoană infectată este comparabilă cu intubarea unui pacient într-o unitate de tratament intensiv. Ştim că virusul poate rezista până la trei ore în aerosoli, iar picăturile contaminate sunt cu adevărat periculoase pentru că pot fi inhalate adânc în plămâni”, a declarat consultantul, citat de Mediafax.

Dr. Fowler cere oprirea aparatelor până la crearea unor filtre speciale pentru captarea aerosolilor nocivi și a lansat o petiție pentru a interzice uscătoarele de mâini.

Comentarii Facebook