Luni 30 Ianuarie

Gătește CORECT spanacul pentru a păstra calitățile nutritive ale legumei


Pregătirea spanacului ține de procesul de fierbere a apei, când este important să se pună sare în apă pentru ca spanacul să aibă gust.

Spanacul este recomandat în toate curele de slăbire, dar este folosit și de sportivii de performanță.

În bucătăria românească, spanacul este fiert cu lapte, ceea ce duce la un produs finit asemănător unei tocăniţe. În plus, mai poate fi întâlnit ca umplutură pentru ruladele de carne sau tras la tigaie, în unt sau ulei de măsline şi asezonat cu lămâie.

”Modul de preparare al spanacului pe care eu îl recomand este doar opărirea lui. E foarte simplu, punem apă la fiert, cu sare, ca spanacul să aibă gust, si când apa clocoteşte scufundăm spanacul pentru cinci secunde, nu mai mult, ca să nu lase în apă toate elementele nutritive pe care le are. Când îl scoateţi se stoarce şi se poate pisa usturoi peste el, pentru mai mult gust”, afirmă Bogdan Tărţan, nutriţionist.

Este recomandat ca pentru această reţetă să se folosească baby spanac, iar cei care nu au la îndemână acest gen de spanac şi folosesc frunze mari de spanac, le pot rupe sau tăia mai mărunt, ca să se opărească cât trebuie în cele 5 secunde şi să nu rămână crud.

Sursa: Adevarul.ro

Comentarii Facebook