Marti 20 Octombrie

Medic despre coronavirus: E o biată gripă! Raed Arafat a luat foc: Au murit sute de medici în unele țări


Secretarul de stat Raed Arafat este îngrijorat de valul tot mai mare al celor care contestă gravitatea coronavirusului.

"Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1.

În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă.

Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

Ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, să deschidem sălile de spectacole. Întrebarea e care va fi mecanismul dacă și așa cum e acum pare să fie o problemă?

E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală.

Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.

Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii - masca, distanțare.

Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă", a explicat Raed Arafat, în direct la Digi 24.

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook