Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgiliu Stroescu. Trebuie sau nu consumată grăsime animală


Neurochirurgul Leon Dănăilă spune că grăsimea animală este foarte importantă pentru creier și le dă sfaturi oamenilor, dar îl contrazice pe un alt doctor celebru, Virgiliu Stroescu.

În cartea „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului”, scrisă de Leon Dănăilă, acesta explică pe larg procesele din creier.

Eu mă scol foarte devreme, pe la 3.00, cam în fiecare zi; citesc dimineața, când am creierul foarte limpede. La alimentație nu am neapărat restricții. Nu mănânc grăsimi, deși toate principiile alimentare sunt necesare. Și grăsimile sunt necesare, dar până la un anumit punct. Toți axonii cerebrali sunt mielinizați cu grăsime. Dacă facem restricție la grăsime, creierul suferă foarte mult, pentru că nu se mai produce mielinizarea, și apar disfuncții cerebrale.

Proteinele sunt necesare, zaharurile sunt necesare, dar nu în doze mari. Eu mănânc și dulce, dar nu mult, ponderat, din toate. Fructele, legumele sunt foarte bune.

Despre carne se spune că, dacă consumăm foarte multă, durata de supraviețuire scade în raport cu cantitatea de carne pe care individul o consumă.

Cu toate astea, trebuie să spun că nu există alimente nocive, totul este bun în cantități moderate”, a scris neurochirurgul în cartea sa.

Doctorul Virgiliu Stroescu spune că lactatele, cafeaua și este carnea roșie sunt printre cele mai periculoase alimente.

În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa. Carnea roșie nu e o carne sănătoasă. Noi de 40 de ani consumăm exact ca slavii carne. Carnea roșie, e dovedită, favorizează cancerul. V-ați bărbierit, v-ați tăiat, s-a făcut o rană rozacee, apoi neagră. Dacă carnea din galantare nu ar avea nitriți, ar fi carnea neagră. Un kilogram și ceva de căciulă, în România, sunt nitriți. Cea mai buna carne este cea cu fibre vegetală. Sunt grupări de glucoza ce se fac lanțuri. Ce fac fibrele? Vin și acoperă hrana respectivă să intre în pereți și să nu dăuneze. Cea mai bună proteină este cea din soia.

Din aminoacizi esențiali, numai din plante, și neesențiali, de la oameni și animale. Dacă mănânci mult și consumi mult, e important să nu acumulezi, să faci mișcare. Cine mănâncă seara, la 9 – 10 seara mănâncă, se culcă, o parte din el doarme, tubul digestiv nu doarme. La ora 4 jumate termină treaba, la ora 6 se scoală. Ce fel de om este ăla? Unde se depune? Pe burtică. În mod normal, hrana se face în mod normal pe glucoză, când nu mai mănânci nimic, începe pe lipide, pe grăsime. Mâncați dimineața, la prânz, binișor, seara nimic, apoi până a doua zi, doar apă. Și scade burtica”, a declarat medicul nutriționist Virgiliu Stroescu în cadrul emisiunii Punctul Culminant.

Comentarii Facebook