România, la un pas de epidemie de gripă! Medic: ,,Este un sezon de infecţii respiratorii care pune, realmente, probleme”


România se află în a treia săptămână consecutivă de creştere abruptă a cazurilor de gripă, fiind înregistrate și decese cauzate de această boală. 

În acest context Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunțat că ,,dacă vor exista trei săptămâni care depăşesc media multianuală de număr de cazuri de gripă atunci se poate pune problema unei situaţii de tip epidemic”.

Expertul în politici de sănătate publică Ioana Stăncel este de aceeași părere, menționând că deși numărul cazurilor va începe să descrească, ne aflăm în pragul unei epidemii. 

,,Suntem aproape de a declara o epidemie de viroze respiratorii cu virus gripal. Probabil că raportările de joi, de mâine, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică vor indica o apropiere a epidemiei de gripă, deşi ne aşteptăm ca acestea să fie vârfurile de incidenţă şi ulterior, în următoarele zece zile, să înceapă să descrească incidenţa la nivel naţional”, a afirmat Ioana Stăncel, miercuri seară, la Medika Tv, potrivit news.ro.

Medicul Marinescu a afirmat, în cadrul aceluiași program că perioada aceasta este ,,este un sezon de infecţii respiratorii care pune, realmente, probleme”

Medicul a menționat 1 din 5 pacienți care se prezintă la spital cu simptome de gripă, necesită internare.

,,Din cei 200 care se prezintă în 24 de ore la camera de gardă, copii şi adulţi, 20%, aproximativ, sunt persoane care trebuie să rămână internate, ori că sunt forme severe, ori că au nevoie de monitorizare. Nu e deloc simplu să asiguri aceste locuri în fiecare zi. Oricât de dinamic ai acţiona, oricâte externări ai face, aceste locuri se ocupă imediat”, a adăugat Adrian Marinescu.


Comentarii Facebook