Marti 30 Noiembrie

Leguma care distruge cancerul de colon și plămân

Varza de Bruxelles este o legumă bogată în proteine, fibre, carbohidraţi, vitaminele A, B,C,E,K, cupru, potasiu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, calciu, zinc, acid folic şi mangan.

Fitonutrientii care se găsesc în varza de Bruxelles intensifică activitatea sistemului imunitar pentru a proteja împotriva afecţiunilor, printre care şi cancerul. Oamenii de ştiinţă au descoperit că sulforafanul, unul dintre cei mai puternici fitonutrienti glicosinolati, sunt enzime care ajută la detoxifierea organismului, prin alternarea genelor, astfel ajutând la eliminarea substanţelor cancerigene mult mai repede, scrie realitatea.net

Glucosinolatii din varza de Bruxelles ajută la prevenirea dezvoltării cancerului de colon în răspunsul aminelor heterociclice, compuşi cancerigeni produşi când carnea este pregătită la grill.

Studiile au demonstrat ca o dietă bogată în legume, precum varza de Bruxelles, broccoli, varză şi conopidă ajută la prevenirea anumitor forme de cancer de plămâni, colon, san de ovare. Noile studii sugerează că acestei liste poate fi adăugat şi cancerul de vezică urinară.

Sondaj de opinie

Ați mai vota cu Emil Boc, dacă duminică ar fi alegeri pentru funcția de primar?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook