Cum ești păcălit când cumperi carne din supermarket și cum alegi carnea

Comercianții folosesc tot felul tehnici pentru a crește vânzările.

În primul rând, carnea de pasăre proaspătă ar trebui să se simtă reci la atingere. Culoarea de sub piele ar trebui să fie rozalie.

De asemenea, produsele cu piele trebuie să fie curăţate de pene, os, cartilaje, tendoane şi vânătăi. Carnea ambalată trebuie să fie verificată să nu conțină lichid, care ar demonstra că nu a fost ținută în condiții corespunzătoare.

Carnea de vită cea mai bună este cea de un roşu purpuriu. Roşu purpuriu este tipic cărnii de vită ambalată în vid. Odată expusă la oxigen, carnea de vită va căpăta o culoare roşu aprins. Carnea de vită trece printr-o serie de modificări de culoare în timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbări sunt normale, scrie realitatea.net.


Dacă este vineţie, de nuanţă gri ori de culoare închisă, evitaţi să o achiziţionaţi. De asemenea, evită carnea cu grăsime îngălbenită. Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate.

Carne de porc trebuie să aibă culoare roz, să fie fermă la atingere, tare, cu fibrele dense, cu grăsime albă sau roz-alb. Carnea de porc care miroase are probleme.

Specialiștii nu recomandă să luați carne condimentată sau marinată, ci să faceți acest lucru acasă.

Carnea de porc de la animale tinere este roz-albicioasă şi are o consistenţă moale, în timp ce la porcii bătrani, carnea este de o culoare ceva mai închisă.

Comentarii Facebook