INSP: S-au depistat 1.646 de cazuri de gripă clinică la nivel național


Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 11 - 17 aprilie, au fost raportate şapte cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu trei mai puţine faţă de săptămâna precedentă. În aceeaşi perioadă a sezonului trecut nu s-au înregistrat cazuri de infecţii respiratorii acute severe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.609, de 1,5 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (36.361) şi cu 20,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Au fost raportate la nivel naţional 1.646 de cazuri de gripă clinică.

Conform INSP, au fost înregistrate şi primele trei decese confirmate cu virus gripal:

  • un bărbat de 58 de ani, din judeţul Timiş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, data decesului - 14 aprilie;
  • o femeie de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, data decesului - 17 aprilie;
  • un bărbat de 77 de ani, din judeţul Mureş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, data decesului - 18 aprilie.

Până la data de 17 aprilie, au fost vaccinate antigripal 1.509.412 persoane din grupele la risc cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, noteaza Agerpres.


Comentarii Facebook