Epidemia de gripă face primele victime. Autoritățile confirmă primele două decese din cauza gripei


Autoritățile au confirmat primele două decese din cauza virusului gripal în România. Este vorba despre două femei de 25 și 50 de ani din București.

România este în stare de alertă epidemiologică din cauza numărului mare de cazuri de gripă, iar Ministerul Sănătății nu a declarat epidemie ca să evite restricțiile. Vârful infecțiilor respiratorii se estimează că va fi în intervalul 15 ianuarie - 10 februarie, drept urmare, în școli, se recomandă ca profesorii și elevii să poarte măști de protecție.

La Ministerul Sănătății vor avea loc și discuții cu companiile farmaceutice pentru a găsi soluții pentru criza de medicamente din farmacii. Ministerul Sănătății anunță că, pentru limitarea infecțiilor respiratorii, accesul în spitale va fi limitat și va fi făcut triaj epidemiologic pentru personalul medical în fiecare zi.

Pentru toți românii este recomandată purtarea măștii în spațiile închise. Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu este luată deocamdată în calcul suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook